Wijnen & Champagnes

Een fles wijn of een fles champagne is altijd een feest om cadeau te krijgen of cadeau te geven. 

Brandwijk beschikt over een geweldige collectie wijnen en champagnes. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in duurzame en biologische wijnen. Maak HIER een afspraak en bezoek 'De Wereld van Brandwijk'.

Prijzen zijn excl. BTW, per fles, tegen meerprijs verpakken wij in kist, doos of andere luxe verpakking.

Magnum champagne met glazen
Magnum champagne met glazen
Met deze magnum champagne en champagne glazen kan het feest beginnen!
99,95
Bubbels & bites
Bubbels & bites
Een trendy cadeau om iets te vieren!
71,50
Champagne saver
Champagne saver
Koude champagne met bijpassende champagne saver. Compleet voor een avondje bubbels en bites.
54,75
Champagne active cooler
Champagne active cooler
Niets lekker dan champagne die koud blijft!
41,95
Champagne
Champagne
Exclusieve champagne! Champagne Veuve Maurice Lepitre - Premier Cru
29,95

Leuk om te weten!

Een wijnboer die biologische wijn produceert, maakt geen gebruik van chemische- of synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het is de bedoeling dat in zijn wijngaarden een biologisch evenwicht tot stand komt. De manier waarop dit wordt bereikt, is per wijnboer en regio verschillend en hangt ook nauw samen met het klimaat. De wijnboer stimuleert de weerstand van de wijnstok. De bodem wordt verzorgd met organische mest en compost. Mechanische bodembewerking vindt zo terughoudend en voorzichtig mogelijk plaats, om het natuurlijke evenwicht niet te schaden.

Er wordt gestreefd naar een zo goed mogelijke opbrengst van de wijnstok in plaats van naar een maximale opbrengst – kwaliteit gaat boven kwantiteit. Hierdoor ontstaat een gezond, natuurlijk evenwicht in de wijngaard wat een langdurige en gelijkmatige opbrengst tot gevolg heeft. Na de oogst mag de biologische wijnboer vrijwel geen traditionele hulp- of zuiveringsmiddelen gebruiken. De wijnen worden dan ook vrijwel altijd met bentoniet geklaard. De hoeveelheid zwavel (sulfiet) die toegevoegd wordt om de wijn stabiel te houden en transportklaar te maken, ligt minstens een derde onder de toegelaten hoeveelheid binnen de traditionele wijnbouw. Vaak wordt zelfs nog minder zwavel gebruikt en in enkele gevallen wordt er zelfs helemaal geen zwavel toegevoegd. Voor elke biologische wijnboer gelden minimaal de EU richtlijnen, waarin precies is vastgelegd welke hulpmiddelen wel en welke niet ingezet mogen worden bij het produceren van wijn.